DİĞER ŞİKAYETLER
1. Eğer gerilme sonucu oluşan basınç azalmaz ve safra kesesi çıkışı açılmazsa duvardaki iltahap duvar dışına yayılır ve safra kesesi dışına iltihabi sıvı birikmesine yol açar. Bu seyir sırasında safra kesesi dışındaki organlar (onikiparmak bağırsağı, omentum gibi) iltihaplı alanı çevrelemeye çalışırlar. Hastada ateşle birlikte sağ üst kadranda ağrılı hassas bir kitle oluşur.
2. Bu oluşum gerçekleşmezse safra kesesi delinerek safra karın içerisine akar ve tüm karnı ilgilendiren ağrı ve hassasiyet ortaya çıkar.
3. Sarılık ve ateş: Akut kolesistit dediğimiz taşın safra kesesini tıkaması durumunda %10-20 hastada safra yollarına taş düşmeden sarılık olabilir. Esas önemli olan safra kesesi taşlarının ana safra kanalına (koledok) düşmesi ve burada tıkanıklığa yol açarak safranın bağırsağa akmasını engel olması nedeni ile safra yollarında biriken safranın kana karışarak sarılık yapmasıdır –ki bu durum tıkanma sarılığı olarak adlandırılır. Olaya enfeksiyonunda eklenmesi titremeyle yükselen ateşe yol açar. Bu karın ağrısı, sarılık, ateş üçlüsüne kolanjit adı verilir.
4. Ana safra yoluyla pankreas kanalı olan wirsung kanalı onikiparmak bağırsağına açılmadan önce birleşirler ve aynı kanalla onikiparmak bağırsağına dökülürler